Wat gebeurt er als geld GEEN belemmering is?

Daar zat ik dan – in de taxi van het vliegveld naar huis. Net terug van een business trip naar Londen. Ik raakte in gesprek met de chauffeur en hij vertelde dat hij een lotto ticket had gekocht omdat de jackpot heel hoog stond.

Ik vroeg hem: Wat zou je doen als je tien miljoen zou winnen? Ik vond het stiekem wel grappig dat hij dat een rare vraag vond. Maar waarom koop je dan een lot? Het is toch leuk om te fantaseren wat je met dat geld zou doen? De taxichauffeur wist een ding zeker: hij zou niet meer werken en een groot huis met een hele mooie keuken met alle denkbare inbouwapparatuur kopen.

Ik vroeg nog een beetje door maar hij had eigenlijk helemaal niet zo’n goed beeld van wat hij ècht leuk vond en kon moeilijk loskomen uit zijn huidige situatie. En dat is misschien ook helemaal niet zo raar. Geld is ook een van de belangrijkste redenen die ik hoor als ik vraag wat de barrieres zijn om voor jezelf te beginnen. Maar, wat gebeurt er als geld GEEN belemmering is? Weet jij wat je dan zou doen? Dat is eigenlijk een veel interessantere vraag. Heb jij een antwoord?

Reacties

Reacties